Hur man planerar belysning med LED-spotlights

Du kan använda LED spotlight som en mångsidig ljuskälla i alla rum i ditt hem. När du börjar planera belysningen kommer du utan tvekan att ha många frågor. Här i denna text tänkte vi att du ska få effektiva tips för att planera din perfekta belysning med LED spotlight. För varje rum och område i ditt hem finns det olika krav på belysning. Beroende på de aktiviteter och uppgifter som äger rum i det rummet eller det området, måste du noggrant överväga vilken typ av belysning som passar utrymmet bäst. Det finns idag flera så kallade färgtemperaturer på led spott. Så se till att välja utifrån var spotten ska vara och för vad den ska vara. Sedan finns det även de spottar som ger färgat ljus, som RGWB.

Var ska jag använda vilken spotlight?

Det finns två regler du kan tänka på:

1. Varhelst du behöver mycket ljus, som.ex. för arbete i köket eller hemmakontoret, använd LED-spotlighten för varmt vitt ljus. Det koncentrerar ljuset vid en punkt.

2. Var du än vill ha snygg belysning, t.som. i tak, väggar, möbler. Använd LED-spotlighten RGBW. Den ger ett diffust ljus som sprids över rummet.

LED spotlight för olika rum

Du kan som sagt använda dig av LED spotlight i olika rum i ditt hem. De passar exempel mycket bra att ha i badrummet, i köket, i sovrummet och i vardagsrummet.

När det gäller badrummet så kan du ha flera olika spotlights, på väggar, tak och till och med i golvet. Se bara till att du väljer rätt IP-klass.

För köket passar det bra med spottar, då det är ett rum som behöver mycket ljus. Särskilt där du står och förbereder och lagar mat. Små led spott under köksskåpen är inte fel samt du kan ha en skena med LED spotlight.

I sovrummet kan du satsa på LED spotlight i taket eller i garderoben. I vardagsrummet passar de bra där du vill belysa något, som en tavla eller bokhylla.