Tips för dig som ska köpa en mountainbike

Om du är ny på MTB, eller är en landsvägsåkare som letar efter spänningen med att testa på smutsen och åka i terräng så är det praktiskt att veta vad du ska leta efter när det gäller att hitta rätt mountainbike. Om du vill, köp din mountainbike här. Men vi ska även ge dig lite tips i hur du hittar rätt sorts cykel!

Få rätt storlek på din mountainbike

För att du ska kunna cykla din mountainbike på ett bekvämt sätt så är det viktigt att du hittar en cykel med rätt passform för dig. Leta efter (och kontrastera) räckvidden (avståndet från sadeln till stängerna) och stapeln (avståndet från mitten av veven till mitten av huvudröret). Se även till så att du väljer rätt hjulstorlek samt att den har bra kvalitet.

Vad är mountain biking?

Mountainbikes är designade för cyklister som vill utforska naturen, utöka sina gränser eller utmana sina gränser mot klockan. De är gjorda för att vara robusta, bekväma och förtroendeingivande när du går ifrån av asfalten.

Mountainbike börjar som en åkstil men blir snart en livsstil när du upptäcker fler destinationer, går längre än du någonsin skulle kunna åka till fots eller någonsin nå i en bil. Du kan testa dina gränser för hastighet, uthållighet och körförmåga eller bara ge dig ut på en lugn tur när du vill.

Hitta en mountainbike som passar dig

Du som är ute efter att hitta en passande mountainbike, kolla gärna in det sortiment som finns att hitta hos Decathlon. De har en mängd olika varianter av dessa, som alla kan ta dig upp eller ner för backar i olika terränger. Det finns mountainbikes för vuxna så väl som det finns för barn. De erbjuder även smarta tillbehör till din mountainbike som kan vara bra att satsa på. Du ser deras sortiment på deras sida.