Vilken grill ska du köpa till din trädgård?

Är det så att du funderar på att köpa en grill till trädgården? Idag finns det ju många att välja på. Det är allt från gasol till kol och el så väl som vedeldad. Ett brett sortiment av olika sorters grillar hittar du här. Om du inte redan har en favoritgrill så kan det vara svårt att veta vad du ska satsa på. Alla typer av grillar kommer med sina egna fördelar och nackdelar.

De två varianter de flesta står och väljer mellan är kolgrill och gasolgrill. Men det finns ju även elgrillar och vedeldade grillar. Vad du ska välja, det beror på hur du brukar grilla. Nedan kan du läsa mer om de olika fördelarna och nackdelarna som de olika grillarna har.

För- och nackdelar med gasolgrill

De fördelar som en gasolgrill har är att den blir snabbt varm, det går enkelt att reglera temperaturen samt att det är mindre rök. Nackdelar är att den är oftast dyrare samt att den är tyngre så svår att flytta runt.

För- och nackdelar med kolgrill och brikettgrill

En kolgrill är ett prisvärt alternativ som även är billig i drift. Den ger även rökig smak till det som grillas. Dock krävs det övning för att kunna reglera temperaturen,

För- och nackdelar med vedeldad grill

Denna grills fördelar är att den ger äkta smaker och en lite mer gör det själv-känsla. Den är dessutom enkel att tillverka själv. Dess nackdelar är att den tar lång tid att bli varm samt att den är svår att reglera värmen på.

För- och nackdelar med elgrill

En elgrill är enkel att använda, det är bara att sätta in sladden och den blir varm. Den avger mindre rök och är enkel att rengöra. Dock är den långsam och mindre effektiv.

Vad är dina behov?

När du ska köpa grill, så är det även bra att fundera på vad för behov du har och hur du grillar. Grillar du varje dag eller bara ilbland? Grillar du för många eller för få? Det avgör storleken och kvaliteten på grillen du köper.